Postrv in klapavice v brodetu s polento

Postrvi filiramo in zrežemo na manjše kose (en file na 3-4 koščke, odvisno od velikosti ribe). Meso postrvi (nezačinjeno) opečemo na olivnem olju. Tako opečeno postrv shranimo posebej na krožnik. V posodo, v kateri smo ribo opekli, dodamo šalotko, svež paradižnik (če tega ni, lahko tudi pelate). Ko se paradižnik zreducira    (nastane šalša), vstavimo v omako opečene postrvi, cele klapavice, bučke (narezane na kocke), cele olive, česen, rožmarin, belo vino (suho). Počakamo, da se klapavice odprejo, del klapavic pustimo celih, iz drugega dela ločimo meso od lupin. Meso klapavic vstavimo v omako brodeta. Po potrebi solimo. Na koncu dodamo še peteršilj. Zraven postrežemo koruzno polento z olivnim oljem:  v slan krop zakuhamo koruzno moko, ko je polenta skoraj kuhana, dodamo 1-2 jedilni žlici olivnega olja.

Postrv in klapavice v brodetu s polento

Foto: Stane Omerzu.